23 mei 2020

Details (nieuws, 2020)

Patterson en Clinton in de herhaling  



James Patterson en Bill Clinton herhalen hun kunstje van twee jaar geleden. Het duo gaat weer samen een thriller schrijven, nu over de dochter van een Amerikaanse oud-president die wordt ontvoerd. 

The President's Daughter gaat de thriller heten, zo maakte uitgeverij Century deze week bekend. Net als bij President vermist, de eerste coproductie van James Patterson en Bill Clinton, ging de aankondiging vergezeld van de 'teaser' dat het boek details bevat 'waar alleen president weet van kan hebben'.

Het boek volgt President vermist, maar is een standalone thriller, zo wordt benadrukt. Er zijn nieuwe personages verzonnen. In President vermist, waarvan wereldwijd 3,2 miljoen exemplaren werden verkocht, ging het staatshoofd voor korte tijd onder de radar omdat hij een verrader in zijn regering vermoedde. Productiebedrijf Showtime werkt aan een tv-bewerking van de thriller, met David Oyelowo (hij speelde een rol in de film Jack Reacher) in de hoofdrol.

'Ik was blij met het succes van de eerste thriller die ik met meesterverteller Jim (lees: James Patterson) schreef', zo liet Clinton weten. 'Ik ben ervan overtuigd dat lezers net zo veel plezier zullen hebben aan het lezen van The President's Daughter als ik heb aan het schrijven ervan.'

Het boek komt wereldwijd uit in juni 2021. Overigens verschijnt bij uitgeverij Nieuw-Amsterdam komende maand de Nederlandse vertaling van een thriller over de verdwijning van de Amerikaanse presidentsvrouw. De First Lady schreef Patterson samen met Brendan Dubois.

Bron: The Guardian  

Geen opmerkingen: