25 augustus 2021

Tegen een dikke spar (nieuws, 2021)

Reclamemaker debuteert met alpenthriller  De Vlaamse reclamemaker Dirk Debeys zet zijn eerste stappen op de spannendeboekenmarkt met de publicatie van zijn boek Sneeuwrood. Uitgeverij Pelckmans lanceert de thriller op 8 september. Het boek gaat over twee moorden die worden gepleegd in het Zwiterse berglandschap. Toeval? Of zijn ze aan elkaar gelinkt? 

Ervaren rot Serge Ruffieux en jonge hond Tony Hänggi van de Zwitserse politie staan voor een raadsel nadat er kort na elkaar twee moorden worden gepleegd. Samen storten ze zich op deze mysterieuze zaak.

De Belgische zakenman René Dumont wordt dood teruggevonden in Zwitserland, onder aan de bergkam. Voerstappen in de sneeuw verraden dat hij daar niet alleen was, maar niemand heeft iets gezien.

Niet veel later wordt in hetzelfde dorp Karel Essink neergeschoten tijdens het skiën. Zijn collega's, met wie Karel op jaarlijkse skitrip was, blijven vol ongeloof achter en wassen hun handen in onschuld.

Zijn de moorden aan elkaar gelinkt? Waarom gedragen de collega's van Karel zich zo verdacht? En wie is die mysterieuze jongeman die plots in de Zwitserse bergen opdruikt?

Fragment uit Sneeuwrood:

'De kogel trof hem in de nek. Zijn lichaam werd uit zijn ski's getild, maakte een zijdelingse draaibeweging en sloeg met een doffe smak tegen een dikke spar aan. De besneeuwde toppen losten hun lading en bedolven zijn roerloze lichaam bijna voor de helft. Een paar seonden later kwam de tweede ski tot stilstand in een hoop sneeuw.'


Dirk Debeys is partner bij het reclamebureau Mortierbrigade.

Geen opmerkingen: