13 april 2021

Wordt verwacht 488 (nieuws, 2021)

Op de IC  



Slaap maar zacht heet de nieuwe thriller van Linda Jansma. 'Maar dat is waarschijnlijk het laatste wat je zult doen als je deze bloedstollende thriller dichtslaat', meldt uitgeverij De Crime Compagnie. Caristiena heeft als IC verpleegkundige toegang tot alle mogelijke manieren om patiƫnten naar een andere wereld te helpen...


IC-verpleegkundige Maud heeft de zorg over een comateuze man van wie niemand weet wie hij is. De rechercheur die belast is met het – inmiddels doodgelopen – onderzoek, regelt als laatste mogelijkheid een item over de onbekende man in het programma Opsporing Verzocht, waarna zich een getuige meldt. Maar voordat die gehoord kan worden, overlijdt zij door kwade opzet.

Maud merkt na de uitzending van het programma dat er iemand op zoek is naar haar patiĆ«nt – iemand die geen goede bedoelingen heeft.

Linda Jansma (1967) schrijft psychologische thrillers met een maatschappelijk thema. Door haar filmische beschrijvingen en oog voor detail weet zij haar lezerspubliek aan zich te binden, aldus De Crime Compagnie.  Ook gedegen research draagt bij aan de authenticiteit van haar verhalen en zorgt ervoor dat ze als levensecht worden ervaren.

Inmiddels heeft Linda vijftien titels op haar naam staan, waaronder de bestsellers Kwetsbaar en Verbroken. Haar debuut Kwetsbaar won de Schaduwprijs, stond op de longlist van de Gouden Strop en is inmiddels in het Engels vertaald. Houvast en Verbroken kregen een plek op de longlist van de Diamanten Kogel en Schuilplaats werd uitgeroepen tot Beste Vrouwenthriller 2013.

Ook schreef Linda de driedelige thrillerserie Cirkel van het kwaad, over de zoektocht naar de ware toedracht van een twintig jaar oude moord. Na Schaduwkinderen (deel 1) en Uitverkoren (deel 2) werd het laatste deel, Bloedband, weer een bestseller.

Haar laatste boek, In eigen hand, over de ex-rechercheur Nikki Benjamins, verscheen in 2020.

Geen opmerkingen: