17 april 2021

Smerige klus (nieuws, 2021)

Amerikaanse verfilming van 'De zaak Alzheimer'  



Er komt een Amerikaanse verfilming van De zaak Alzheimer, het gelijknamige boek van Jef Geeraerts uit 1985. De film gaat Memory heten. De regisseur is Martin Campbell, bekend van de James Bondfilm Casino Royale.

Eerder kreeg De zaak Alzheimer een Vlaamse filmbewerking. De film van Erik Van Looy kwam in 2003 in de bioscoop en was in België met 750.000 bezoekers een echte kaskraker. Jan Decleir speelde toen de hoofdrol. Ook auteur Geeraerts dook even op in de film, zittend naast een advocate, in een gang van het gerechtsgebouw. In de Verenigde Staten werd de film in 2005 uitgebracht onder de titel The Memory of a Killer.

 In de Amerikaanse remake is de rol van Decleir weggelegd voor Liam Neeson (68). Hij kruipt in de huid van Alex Lewis – huurmoordenaar Angelo Ledda. Monica Bellucci (56), bekend van onder meer The Passion of the Christ en The Sorcerer’s Apprentice, kruipt in de huid van de lokale technologiemagnaat Davana Sealman. Guy Pearce (53) speelt FBI-agent Vincent Serra.

Het verhaal van de film blijft hetzelfde. Een huurmoordenaar die de ziekte van Alzheimer heeft, weigert een smerige klus uit te voeren waarna hij zelf een doelwit wordt. Hij raakt betrokken bij een politiek machtspelletje en besluit achter zijn opdrachtgevers aan te gaan. Ondertussen zijn twee agenten hem op het spoor en zitten ze hem op de hielen.

Wanneer de film zal uitkomen in Amerika, is voorlopig nog niet bekend. De opnames zijn momenteel nog volop bezig in Bulgarije. Memory zal ook te zien zijn in Groot-Brittannië, Ierland, Indië en Canada.

Bron: Flair.be

Geen opmerkingen: