13 april 2021

Gesignaleerd 503 (nieuws, 2021)

Steve Berry - Het Maltadocument  



Bij uitgeverij De Fontein is Het Maltadocument verschenen, de nieuwste thriller van de Amerikaanse schrijver Steve Berry. Het is het veertiende deel in de serie rond Cotton Malone, boekverkoper annex agent van het ministerie van Justitie. 

In Het Maltadocument neemt Cotton Malone het op tegen het geheime genootschap van de Secreti en belicht alle geheimen die het Vaticaan beheersen.

De paus is dood en van over de hele wereld reizen kardinalen naar het Vaticaan om zijn opvolger te kiezen. Eén kardinaal echter, reist naar Malta, op zoek naar een eeuwenoud document.

Ook Cotton Malone is op Malta, en hij raakt verwikkeld in de zoektocht naar het document, het daarbij opnemend tegen een nietsontziende kardinaal en een geheim genootschap van de Secreti. De uiteindelijke confrontatie voltrekt zich binnen de muren van het Vaticaan, waar de witte rook al bijna opstijgt…

Steve Berry schrijft op zijn website dat het karakter Cotton Malone werd geboren toen de schrijver in een café zat op Højbro Plads, een plein in Kopenhagen. Cotton is daar eigenaar van een boekwinkel. Voorheen was Cotton een agent van het ministerie van Justitie. Zo nu en dan raakt hij verzeild in de grootste problemen. Daarnaast is zijn huwelijk mislukt, heeft hij een moeizame relatie met zijn puberzoon en kan hij slecht opschieten met vrouwen.

Steve Berry (1955) was dertig jaar lang strafrechtadvocaat. Zijn eerste historische thrillers, The Amber Room en The Romanov Prophecy, verschenen in respectievelijk 2003 en 2004. Berry schreef al fictie sinds 1990 toen hij nog in de advocatuur zat. Het kostte hem twaalf jaar en 85 afwijzingen voordat hij een manuscript wist te slijten aan Ballantine Books. Hij dankt nog steeds de nonnen die hem op zijn katholieke school leerden vooral volhardend te zijn in het schrijven en het zoeken naar een uitgever. Berry heeft meer dan 25 miljoen boeken verkocht. Zijn werk is in 51 landen verkrijgbaar.

Lees hier een fragment

Geen opmerkingen: