30 juni 2020

Vreemde moorden (nieuws, 2020)



De zaak Magritte opnieuw op de plank




Het in mei verschenen Val was niet de eerste thriller van Toni Coppers waarin het politiekoppel Alex Berger en Sara Cavani samenwerkte. In 2017 verscheen De zaak Magritte, waarin de twee speurders hun krachten bundelden om een serie vreemde moorden op te lossen. Uitgeverij Manteau brengt de thriller nu opnieuw uit.


Het leven van Alex Berger, ex-chef van de Moordbrigade, staat stil sinds zijn vrouw Camille omkwam bij de terroristische aanslagen in Parijs. Alex had erbij moeten zijn maar miste die avond de trein. Sinds hij haar verloor, drinkt hij te veel en geeft nergens meer om.

Wanneer zijn ex-collega’s op een dag zijn hulp inroepen bij een vreemde moordzaak, weigert Berger aanvankelijk iedere medewerking. Hij wil met rust gelaten worden.

Sara Cavani, een jonge inspecteur, trekt hem langzaam over de streep. Hoe vaker de moordenaar toeslaat, hoe groter Bergers obsessie met de zaak wordt.

Als hij in het spoor van de moordenaar wordt meegesleurd naar Parijs, bereidt Alex zich voor op de ultieme confrontatie. Daar, in de stad van zijn vermoorde vrouw, zal hij zijn eigen demonen onder ogen moeten zien…

Toni Coppers is zonder twijfel Vlaanderens favoriete misdaadauteur. Zegt zijn uitgever. Zijn thrillers zijn bekroond met de Hercule Poirot-juryprijs en vele publieksprijzen. Zijn boeken rond Liese Meerhout werden verfilmd in de reeks Coppers, te zien op RTL8 en Videoland. De uitgever: 'Toni Coppers staat garant voor ingenieuze plots en doorgedreven psychologische karaktertekeningen. Hij schrijft over mensen van vlees en bloed.' Zelf zegt de schrijver over Alex Berger: 'Hij is bovenal een moderne man, en het enige soort man over wie ik wil schrijven: iemand die zowel in zijn kracht als in zijn kwetsbaarheid staat.'

Geen opmerkingen: