27 juni 2020

Massahysterie en wraak (nieuws, 2020)

Scriptschrijver sluit deal voor twee thrillers 


Scenarioschrijver Wim Bax heeft een contract getekend voor een debuutthriller en een vervolg daarop bij Uitgeverij Volt. 

Wim Bax bekrachtigt de deal met een handtekening
Wim Bax
(1971) is al jarenlang actief als scenarioschrijver. Zijn eerste scenario was voor de korte film Schat, waarvan de regie werd verzorgd door Tamar van den Dop en die in 2004 de Nederlandse inzending vormde voor een Oscar in de categorie Beste Korte Film.

Het debuut van Bax Houd het stil speelt zich af begin jaren zestig. Medicijnenstudent Jacob keert halsoverkop terug naar zijn geboortedorp, omdat zijn gehandicapte broer Jos uit het niets hun moeder heeft aangevallen.

Eenmaal aangekomen stapelen de opmerkelijke en vaak onverklaarbare en angstaanjagende gebeurtenissen zich snel op. Er is iets aan de hand, maar wat? Bax grijpt de lezer vanaf het eerste moment vast en sleurt hem mee in een bloedstollend verhaal over verborgen misdaden, massahysterie en wraak.

Michelle Bot, redacteur van uitgeverij Volt, laat weten: ‘Ik was vanaf pagina één gegrepen; de naoorlogse jaren en het oer-Hollandse kleine dorpje vormen de perfecte achtergrond voor het ijzingwekkende verhaal.’ 

Geen opmerkingen: