08 juni 2020

Made in Taiwan (nieuws, 2020)

Het Aziatische antwoord op Ludlum  



Bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff verschijnt op 17 september de thriller De sluipschutter. Volgens de uitgever wordt dit boek 'de Europese doorbraak van de Taiwanese thrillersensatie' Kuo-Li Chang.  


Eén sluipschutter in Rome 8 doden in Taiwan 12 dagen tot rechercheur Wu’s pensioen. 

Het rustige bestaan van roerbakchef én sluipschutter Alex wordt ruw onderbroken wanneer hij een Taiwanese hoogwaardigheidsbekleder moet omleggen in Rome. De aanslag is succesvol, maar hij is nog maar net terug in thuisbasis Manarola of hij wordt onder vuur genomen door een voormalig legermaatje.

Aan de andere kant van de wereld is rechercheur Wu begonnen aan de laatste twaalf dagen tot zijn pensioen. Nog één opdracht en hij is klaar: de dood van een marinier als zelfmoord aanmerken. Maar Wu ziet meteen dat dit om moord gaat. En dan bereikt hem ook nog het nieuws uit Rome. De twee zaken lijken met elkaar verbonden... maar hoe?

Het gaat hier om het eerste deel uit de Taiwanese Sluipschutterserie. Alle delen met roerbakkoning Alex en rechercheur Wu in de hoofdrol zijn overigens los te lezen. De serie is gebaseerd op een spectaculair corruptieschandaal uit 1993 en wordt het Aziatische antwoord op Ludlums Jason Bourne genoemd.

Kuo-Li Chang is een prijswinnende journalist en schrijver. Hij publiceerde meer dan dertig boeken in eigen land, waarvan vele zijn bewerkt tot films en tvseries. De sluipschutter werd aan twintig landen verkocht

Geen opmerkingen: