27 juni 2020

Even geen De Cock (nieuws, 2020)


Een schilderij met een geheim 

'Een bezoek aan het Rijksmuseum zal na het lezen van Een meesterstuk nooit meer hetzelfde zijn.' Dat zegt Steven Maat van uitgeverij A.W. Bruna over de nieuwe thriller van Peter Römer. Dan staat ons nog maar één ding te doen: naar het museum (we mogen weer!) voordat het boek op 12 januari 2021 verschijnt.


In de najaarsbrochure van A.W. Bruna worden alle 'highlights' van Een meesterstuk aangestipt: 'Voor de liefhebber svan Dan Brown en Jeroen Windmeijer ('de Nederlandse Dan Brown', red.), 'filmisch geschreven pageturner' en 'speelt zich af in Amsterdam, Sint-Petersburg, Genève en Parijs'.

Op klaarlichte dag wordt kunsthandelaar Louis Post in zijn winkel in de Nieuwe Spiegelstraat in Amsterdam vermoord. Professor Arjen Hageveld denkt te weten waarom. Kort daarvoor had hij Louis verteld over een schilderij van de achttiende-eeuwse schilder Isaac Pietersz waar een van zijn studenten onderzoek naar doet.

Een schilderij met een geheim.

Katje Hiemstra heeft in eerste instantie niet door hoe opzienbarend de ontdekking is die ze doet tijdens haar studie. Voor haar heeft het schilderij van Pietersz vooral persoonlijke waarde: het was vroeger van haar grootvader. Maar het proces dat zij tijdens haar onderzoek onbewust in gang zet, valt niet meer te stoppen. Er staat te veel op het spel en niemand kan het zich veroorloven te verliezen.

Peter Römer is acteur, regisseur en schrijver. Daarnaast is hij als voorzitter van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (inmiddels onderdeel van de Auteursbond) onvermoeibaar in touw om de aandacht op het spannende boek van vaderlandse bodem gevestigd te houden. Römer bedacht en produceerde de populaire tv-serie Baantjer en zette na het overlijden van auteur Appie Baantjer (2010)  de boekenserie over rechercheur De Cock voort. Samen met zijn partner Annet Hock schreef hij de thrillers En nu ik! en Oog om oog

  

Geen opmerkingen: