24 juni 2020

Een paradijselijke nachtmerrie (nieuws, 2020)

Oppas baseert thriller op eigen ervaringen 



Voordat ze als actrice rollen speelde in Eastenders en Dalziel and Pascoe werkte de Britse Anna Downes in 2009 en 2010 als housesitter (een oppas, maar dan voor het huis) op een verlaten Frans landgoed. Die ervaring bleek een inspiratiebron te zijn voor haar thriller The Safe Place, die als Het veilige huis bij uitgeverij De Fontein is verschenen. 


De uitgeverij noemt het boek 'een onheilspellende thriller over de façade van een perfect leven'. Emily verhuist als nanny naar Frankrijk. Wat een geweldige ervaring moet worden verandert in een mysterie vol duistere geheimen. Is het idyllische beeld van het Franse avontuur te mooi om waar te zijn? 
Emily's leven is op een dieptepunt beland, wanneer haar baas Scott haar vraagt als nanny aan de slag te gaan op het Franse landgoed waar zijn vrouw en dochtertje wonen. Emily wordt erheen gevlogen in een privéjet en is gecharmeerd van Scotts vrouw Nina en hun dochtertje. Ze leiden een luxeleven, maar al snel krijgt Emily twijfels. Waarom wonen ze zo geïsoleerd? Waarom spreekt het kind geen woord tegen haar?

Emily beseft dat onder de idylle gevaarlijke geheimen schuilgaan, en dat als zij niet meegaat in dat verhaal, het paradijselijke leventje wel eens een gevangenis zou kunnen worden waaruit ontsnappen onmogelijk is…

Anna Downes werd geboren in Sheffield, maar woont tegenwoordig met haar gezin in Australië. Haar debuut Het veilige huis is als eerste uitgekomen in Nederland. Publicatie in Australië, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië en de VS volgt volgende maand.

Bekijk hier de trailer van Het veilige huis

Geen opmerkingen: