13 juni 2021

In Blackdown (nieuws, 2021)

Wie is de Pinokkio?  



'Als er twee kanten aan een verhaal zitten, is er altijd iemand die liegt.' Deze mooie tegelwijsheid en doordenker staat op de cover van Hij & Zij, de derde thriller van ex-BBC-journaliste Alice Feeney, die 3 augustus bij A.W. Bruna verschijnt. Deze volgens de uitgever 'ingenieuze literaire thriller boordevol verrassende wendingen' wordt uitermate geschikt genoemd voor de liefhebbers van het werk van Gillian Flynn en Ruth Ware.  


Er zitten twee kanten aan dit verhaal.
Jou en mij. Hij en zij.
Eén van ons is een leugenaar.


Wanneer er een vrouw wordt vermoord in Blackdown, een slaperig Brits plaatsje, is journalist Anna Andrews terughoudend als ze verslag moet doen van de misdaad.

Rechercheur Jack Harper vermoedt dat ze betrokken is bij de zaak, tot hij zelf een verdachte wordt in zijn eigen moordonderzoek…

Iemand vertelt niet de waarheid, en sommige geheimen zijn het waard om te bewaren.


Alice Feeney is schrijver en journalist. Ze werkte 15 jaar bij de BBC als verslaggever, redacteur en producer. Ze woonde in Londen en Sydney, maar is uiteindelijk neergestreken op het platteland van Surrey.

Haar thrillerdebuut Soms lieg ik was een internationale bestseller en wordt momenteel bewerkt tot tv-serie, met in de hoofdrol Sarah Michelle Gellar (Buffy!) en als uitvoerend producent Ellen Degeneres. Ik weet wie je bent (2019) is haar tweede boek.

Van Feeneys eerste twee boeken zijn 20.000 exemplaren verkocht in Nederland en Vlaanderen. Hij & Zij wordt verflimd als tv-serie, met Jessica Chastain als uitvoerend producent, bekend van o.a. The Help

Geen opmerkingen: