10 juni 2021

Beatrice is weg (nieuws, 2021)

Comeback van Zweedse 'Crime Queen'  



'De Zweedse Crime Queen is terug!, kopt uitgeverij HarperCollins Holland boven een persbericht. De uitgever blijkt het te hebben over Lina Bengtsdotter. Wij van De Spanningsblog hadden niet eens in de gaten dat ze weg was... De afgelopen jaren verschenen toch regelmatig thrillers van haar hand. Voortaan beter opletten, dus. Hoe dan ook, op 6 juli verschijnt een nieuwe thriller van deze bestsellerauteur, getiteld De man die een vreemde was.


Hoofdrol in dit boek is opnieuw weggelegd voor Charlie Lager. Als deze tegendraadse rechercheur op een ochtend wakker wordt, kan ze zich de vorige avond nauwelijks herinneren. Toch heeft ze het gevoel dat haar iets ergs is overkomen.

Tijd om de puzzelstukjes in elkaar te passen heeft ze niet, want ze moet halsoverkop naar Karlstad vertrekken om zich op de vermissing van de negen maanden oude Beatrice te storten.

Als de eerste aanwijzingen nergens toe leiden, krijgt Charlie de indruk dat niemand de waarheid spreekt.

Maar de kans om de baby levend terug te vinden wordt elk uur kleiner, dus ze moet alles op alles zetten om de onderste steen boven te krijgen.

Lina Bengtsdotter (1977), docent Zweeds en psychologie, groeide op in Gullspång, een Zweeds plattelandsstadje waar een groot deel van haar boeken zich afspeelt. Het eerste deel in de Charlie Lager-reeks werd in Zweden verkozen tot beste thrillerdebuut én was het bestverkochte debuut van dat kalenderjaar. Haar boeken hebben ook in het buitenland meerdere nominaties gekregen.

Geen opmerkingen: