16 juni 2021

Gesignaleerd 514 (nieuws, 2021)

Clare Mackintosh - Gegijzeld  



Bij uitgeverij De Fontein verschijnt op 22 juni de thriller Gegijzeld van de Britse schrijfster Clare Mackintosh. 'Dé thriller van deze zomer!', aldus de uitgeverij. Lee C hild, die om een quote is gevraagd, zegt dat het boek waarschijnlijk een klassieker wordt. 

Stewardess Mina is de hoofdpersoon van deze thrillerHaar huwelijk Mina staat op springen. De zorgen om haar dochtertje zijn groot. Wanneer ze wordt geselecteerd om te werken op de eerste non-stopvlucht van Londen naar Sydney, is dat een welkome afleiding.

Het is een prestigieuze vlucht met aan boord talloze journalisten, bloggers en VIPs die allemaal verslag zullen doen van deze historische vlucht.

Dan krijgt Mina een briefje in handen: 'Volg deze instructies om het leven van je dochtertje te redden.'

Het vliegtuig is gekaapt en Mina staat voor een duivels dilemma want het leven van honderden passagiers ligt in haar handen. Maar ook dat van haar dochtertje. En de kapers blijken meer van haar privéleven te weten dan haar lief is…

Clare Mackintosh werkte jarenlang binnen de politiewereld. In 2011 begon ze als freelancejournalist en inmiddels is ze fulltime schrijver. Haar debuut Mea culpa was direct na verschijnen een grote hit in Engeland. Daarna schreef ze nog twee zeer succesvolle literaire thrillers: Ik zie jou en Valse hoop. Een onmogelijke keuze is haar eerste roman, gebaseerd op een ingrijpende gebeurtenis in haar eigen leven. Gegijzeld is haar vierde thriller.

De schrijfster vertelt hieronder over haar nieuwe boek. 

Geen opmerkingen: