08 januari 2021

Wordt verwacht 477 (nieuws, 2021)

Van winters Finland naar zomers VenetiĆ«  



'Een nieuwe ster is toegevoegd aan het firmament van thrillerschrijvers.' Dat schreef de Finse krant Iltalehti toen in 2016 het debuut van Max Seeck verscheen. Vier boeken later is Seecks werk verkocht aan meer dan veertig landen. In zijn eerste drie boeken speelde de militair Daniel Kuisma de hoofdrol. In maart publiceert uitgeverij A.W. Bruna De trouwe lezer, het eerste deel van een reeks met rechercheur Jessica Niemi als hoofdpersonage. 

In deze volgens de uitgever 'spannende Finse pageturner' kopieert een dader de moorden uit een thrillertrilogie van een bestsellerauteur. De vrouw van bestsellerauteur Roger Koponen wordt dood aangetroffen in een prachtige zwarte avondjurk, zittend aan het hoofd van een lege eettafel. Haar gezicht is bevroren in een afgrijselijke glimlach.

Rechercheur Jessica Niemi van de politie in Helsinki onderzoekt de zaak en algauw blijkt dat Maria Koponen niet het enige slachtoffer is. Het lijkt erop dat de dader de moorden exact kopieert uit de thrillertrilogie van Roger Koponen.

De slachtoffers stapelen zich op en Jessica ontdekt dat er een sinistere groepering schuilgaat achter de moorden. Als gebeurtenissen uit haar eigen verleden aan het licht komen, blijkt dat Jessica zelf ook niet veilig is. Kan ze een halt toeroepen aan de moorden?

Het boek heeft volgens de uitgeverij zowel winters Finland als zomers Venetie als decor. Voor zijn eerste thriller werd Max Seeck (1985) bekroond met de Finse debutantenprijs. Momenteel schrijft hij aan zijn derde Jessica Niemi-thriller. Ook interessant om te weten: hij leest dolgraag Scandinavische thrillers en luistert tijdens het lezen naar filmmuziek. Seeck heeft een achtergrond in verkoop en marketing en spreekt, zegt zijn uitgever, vloeiend Engels en Duits.

Geen opmerkingen: