12 januari 2021

In een slangenkuil (nieuws, 2021)

De rol van Eva  



Geschiedenis- en religiekenners Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg hebben opnieuw de krachten gebundeld voor een verhaal vol spanning, religie en intriges. Op 2 maart verschijnt bij HarperCollins Holland hun boek Het Evacomplex.


Slangendeskundige Frank van As werkt bij natuurhistorisch museum Naturalis. Hij gebruikt zijn kennis echter ook in de kringen rond de charismatische voorganger van een mysterieus gemeenschap, zonder te weten welk onheil hij daarmee over zichzelf afroept.

Dat dringt pas tot hem door als de eerste dode is gevallen. Lukt het hem om zichzelf op tijd uit deze wurggreep te bevrijden?

Journaliste Magda Filippo stuit op een alternatieve uitleg van het Bijbelse Genesisverhaal en de rol van Eva daarin. De gebeurtenissen lijken met elkaar verstrengeld te zijn, maar hoe?

Haar zoektocht leidt van religieuze tradities naar verborgen boodschappen in de Sixtijnse kapel. Zonder het te beseffen hebben zij zich allemaal in een slangenkuil begeven...

Thrillerauteur Jeroen Windmeijer timmerde stevig aan de weg met bestsellers als Het Pauluslabyrint en De offers. Cultuurhistoricus Jacob Slavenburg schreef boeken over het christendom, mystiek en spiritualiteit. Hun vriendschap en kennis van geschiedenis en religie leidde tot Het Evacomplex. Eerder schreven ze samen Het Isisgeheim.






Geen opmerkingen: