25 januari 2021

Iemand moet dood (nieuws, 2021)

Gewoon op 18 februari  



'Het is een rare tijd voor boekhandels en uitgevers', schrijft Ilse Karman van De Crime Compagnie. 'Veel uitgeverijen stellen hun titels uit. Maar wij willen de nieuwe thriller van Mariska Overman helemaal niet uitstellen! We willen juist dat iedereen de kans krijgt om op dit moment - nu we zo'n behoefte hebben aan spanning & leuke dingen - dit boek kan lezen. Dus verschijnt Noorderlicht gewoon op 18 februari.'


Dus dat.

Noorderlicht speelt zich af in het gebied waarvan je denkt dat het zich zal afspelen: het koude noorden van Europa, daar waar de Scandi-thrillers worden geboren. 

Het verhaal: Noor is Nederlands. Frode is Deens. Magnus is Engels. Katja is Duits. Ze hebben elkaar ontmoet op een online literair forum.

Een van hen had een idee. Nu bevinden ze zich op een zeilschip in de ijzige winterkou van Noorwegen. Net als de andere passagiers zijn ze op zoek naar het befaamde noorderlicht.

Maar ze zijn ook op zoek naar een slachtoffer: iemand moet dood. Dat hebben ze afgesproken. Maar zo simpel blijkt het niet te zijn.

Schrijfster Mariska Overman (1970) woont in Hengelo, studeerde theologie en heeft met haar man een communicatiebureau om de dood bespreekbaar te maken. Ze schreef eerder een serie rondom ex-rechercheur Isabel Dieudonné, waarvan het tweede deel, Voltooid 4 sterren kreeg in de VN thrillergids. In februari 2020 maakte ze zelf de zeiltocht uit Noorderlicht.

Geen opmerkingen: