18 december 2019

Hitman (nieuws, 2019)

A.W. Bruna brengt doorbraakthriller van 'Koreaanse Henning Mankell' 



Ze meldden zich in rotten van drie, de uitgeverijen die in het voorjaar vochten om de gunsten van de Zuid-Koreaanse Un-su Kim. Daaronder was ook de Nederlandse uitgeverij A.W. Bruna. Die brengt Kims doorbraakthriller De Plotters in februari op de markt.


Het manuscript van The Plotters trok de aandacht van Amerikaanse en Canadese uitgevers, die er een bedrag van zes cijfers voor de komma voor over hadden om het boek op de markt te mogen brengen. Ook uitgevers in TsjechiĆ« en Turkije hebben een bod uitgebracht. De Duitse uitgeverij Europa Verlag bedacht de bijnaam 'de Koreaanse Henning Mankell' voor Kim.

Het boek gidst de lezer door de onderwereld van Seoul, waar huurmoorden zorgvuldig worden voorbereid. De 'plotters' uit de titel zijn de plannenmakers, duistere figuren die aan de touwtjes trekken en minutieus de aanslagen beramen. De thriller zoomt in op een 'hitman', die zelf een prooi wordt.

A.W. Bruna bestempelt 
De plotters als 'een geraffineerde, messcherpe en hoogst originele literaire thriller voor liefhebbers van Quentin Tarantino en Haruki Murakami'.

Un-su Kim is de auteur van enkele veelgeprezen romans. Hij heeft de Munhakdogne-prijs gewonnen, de meest prestigieuze literaire prijs van Korea. The Plotters is het eerste boek van hem dat in het Engels wordt vertaald. Het boek verscheen het afgelopen voorjaar op de Britse markt.

Geen opmerkingen: