31 december 2019

Wordt verwacht 465 (nieuws, 2019)

Guido zwijgt... 



Met zijn eerste thriller verdreef Sebastian Fitzek de onverslaanbaar geachte De Da Vinci Code van Dan Brown van de eerste plaats in de Duitse bestsellerlijst. Na zijn debuut De therapie in 2006 werden de boeken van de schrijver-journalist een adequaat exportproduct. In februari 2020 verschijnt bij The House of Books zijn nieuwste thriller, De patiënt.


Guido T. is de slechterik in De patiënt. Hij heeft twee kindermoorden bekend, maar nu zwijgt Guido T. De politie is er zeker van: hij is ook de ontvoerder van de zesjarige Max, die spoorloos is verdwenen.

De onderzoekers hebben echter enkel indirect bewijs. Zonder de verklaring van de gedetineerde loopt het onderzoek vast.

Drie maanden na de verwdijning van Max plaatst het onderzoeksteam de wanhopige vader undercover als patiënt in het psychiatrisch gevangenisziekenhuis waar Guido T. zit. Zo kan hij toenadering zoeken tot de kindermoordenaar en hem een bekentenis afdwingen. Tenminste, als hij zelf zijn verstand niet verliest...

Sebastian Fitzek (Berlijn, 1971) studeerde Rechtswetenschappen en werkt als journalist en schrijver voor radiostations en tv-zenders. Van zijn psychologische thrillers zijn wereldwijd 12 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan in niet minder dan negenentwintig talen. In Duitsland alleen al verkocht hij vijf miljoen boeken. Hij kan ruim van zijn boeken leven, maarsoms klus hij nog bij als consultant voor radiostation 104.6 RTL.

Geen opmerkingen: