06 november 2019

Nieuw leven (nieuws, 2019)

Eva Burgers schrijft nu ook voor 'grote mensen'



Ze heeft succes als jeugdboekenschrijfster, maar nu gaat Eva Burgers haar tekstverwerker ook geselen om boeken voor volwassenen te produceren. Op 15 november verschijnt bij Gloude Publishing de eerste thriller 'voor grote mensen' van de oud-rechercheur. Het boek Stil, het eerste van een nieuwe serie, raakt aan de actualiteit met een verhaal over discriminatie, moslimhaat, seksuele intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag binnen de politie-organisatie.  

Volgens uitgeefster Wanda Gloude put Eva Burgers rijkelijk uit haar eigen ervaring als rechercheur. 'Met deze eigentijdse misdaadserie voor volwassenen blaast ze het politiegenre nieuw leven in.'

Rechercheur Robin Escher speelt in Stil en volgende thrillers de hoofdrol. Als zijn op haar werk bij de Amsterdamse politie in vertrouwen vertelt dat ze de sfeer op de afdeling soms als seksistisch ervaart, wordt haar dat niet in dank afgenomen. De rapen zijn gaar.

Als ze kort daarna ook nog het vermoeden heeft dat haar chef gevoelige informatie lekt aan criminelen, gaat ze op onderzoek uit.

Pas als Robin ontdekt dat haar verslagen op onverklaarbare wijze beginnen zoek te raken, beseft ze dat ze op haar tellen moet gaan passen. Ze zoekt steun bij haar maatje Storm, maar als ze ook hem niet meer helemaal kan peilen, neemt ze een drastische beslissing.

Eva Burgers (1969) werkte jarenlang als rechercheur op de afdeling zware criminaliteit en is bekend als jeugdschrijfster. Ook bedenkt en schrijft ze tv-programma’s zoals Kroongetuige. Naast de recent verschenen jeugdthriller Wanhoop schreef Burgers eerder Stille getuige, Flashback, Sneeuwstorm, Fataal, Complot en de Kaya Crimereeks

Geen opmerkingen: