03 juni 2024

Das war einmal (nieuws, 2024)

Patricia Snel stopt met thrillers schrijven



Zeven thrillers heeft ze op haar naam staan, maar nu is Patricia Snel er klaar mee. Ze gaat op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Verblind
, De violiste, De expat, Expat exit, De Jacht, De intrigant, Perfect match. Wie kent deze titels niet? Ze verschenen sinds 2010 op de covers van door Patricia Snel (1967) geschreven boeken. Haar debuut Verblind ging over de welig tierende wietteelt in West-Friesland, haar laatste thriller, Perfect match, over een flirt op een datingsite die verkeerd afloopt. 

Kort geleden verscheen een nieuw boek van de hand van het voormalig fotomodel, De vondeling van Veenhuizen. Geen thriller, maar een historische roman over twee wezen die de gelijknamige Drentse kolonie proberen te overleven. Opgedragen aan alle 8600 jongens en meisjes die naar de kinderkolonie werden gestuurd.

De research voor het boek vond ze een erg leuke bezigheid, vertelt Snel in een interview met Zin magazine. 'Voor mijn thrillers deed ik dat ook altijd. Maar na zeven thrillers had ik niet meer zo’n zin in dit genre.' Snel wilde nu een boek schrijven dat 'ertoe doet'. En toen kwam ineens De vondeling van Veenhuizen op haar pad.

Verwacht van Snel geen thrillers meer, zegt ze. 'Ik weet vrij zeker dat ik geen thrillers meer ga schrijven. Das war einmal. Ik wil vooruitkijken, mijzelf blijven ontwikkelen en daar passen nieuwe uitdagingen bij. Een historische roman schrijven is er zo een.' De vondeling van Veenhuizen staat nu zes weken in de Bestseller 60 met plaats 11 als hoogste positie.

Geen opmerkingen: