21 juni 2024

Uit anonieme hoek (nieuws, 2024)

Carina van Leeuwen viert tien jaar schrijverschap met coldcasethrillerZe is 'de ongekroonde koningin van de cold cases', schrijft De Telegraaf. Niet duidelijk is of de krant haar échte werk als forensisch expert bedoelt of haar werk ernaast: het schrijven van thrillers over veelal onopgeloste zaken. In oktober viert Carina van Leeuwen haar tienjarig schrijverschap met de publicatie van een nieuwe thriller. 


Graniet
heet de thriller die bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt. Het verhaal begint als in Den Haag het lichaam van een dode zwerver wordt gevonden. Een een dreigbrief lijkt te verwijzen naar een eerdere zaak. 

Journalist Lyn Riley raakt betrokken bij het onderzoek, dat haar naar een psychiatrische instelling brengt die in de jaren negentig onder dubieuze omstandigheden haar deuren moest sluiten.

Maar dan komen grote belangen van een start-up van een veelbelovend geneesmiddel dat miljoenen kan opleveren op het spel te staan. En Riley wordt bedreigd uit anonieme hoek. Haalt het verleden haar nu toch echt in?

'Graniet is sfeervol, realistisch en met kennis van zaken geschreven', meldt de uitgever die het boek op 15 oktober naar de boekhandel brengt. Carina van Leeuwen is forensisch rechercheur in het coldcaseteam van Amsterdam. Daarnaast is ze spreker en auteur. Ze publiceerde eerder de trilogie Unit Plaats Delict en het non-fictieboek Onbekend maar niet vergeten. In de media verschijnt ze regelmatig als dé coldcase-expert en ze geeft lezingen en masterclasses over forensisch onderzoek.

Geen opmerkingen: