08 juni 2024

Op adrenaline (nieuws, 2024)

Vader en dochter speuren in nieuwe thriller Richard OsmanBij uitgeverij Cargo verschijnt op 5 september Voor al uw moordzaken, het eerste deel van een nieuwe serie van Richard Osman. De Nederlandse vertaling van deze thriller verschijnt een week vóór de Engelse editie. En is dus een wereldprimeur, stelt de uitgever.

De nieuwe serie is volgens de uitgeverij 'hilarisch' en presenteert 'een iconisch nieuw duo': een vader-en-dochterdetectiveteam dat wereldwijd moorden oplost.

Steve Wheeler is gepensioneerd. Af en toe doet hij nog wat recherchewerk, maar hij geniet vooral van zijn rus, meedoen aan pubquizzen, zijn favoriete bankje en zijn kat die op hem wacht als hij thuiskomt. Een avontuurlijk leven laat hij inmiddels over aan zijn schoondochter.

Amy Wheeler leeft namelijk op adrenaline en wil niks weten van rust en kalmte. Ze werkt als privébeveiliger en is op een afgelegen eiland om de wereldberoemde schrijfster Rosie D'Antonio in leven te houden. 

Op zich een makkelijke klus, maar een lijk, een zak geld en een moordenaar die het op Amy heeft gemunt, zorgen ervoor dat ze de hulp inroept van de enige persono die ze vertrouwt. Het is het begin van een wereldwijde race tegen de klok. Kunnen Amy en Steve een moordbeluste vijand een stap voor blijven?

Richard Osman is schrijver en presentator van populaire programma’s op de BBC. Zijn serie rond de sympathieke bejaarde speurders Elizabeth, Joyce, Ron en Ibrahim is wereldwijd een groot succes, en bestaat uit de delen De moordclub (op donderdag), De man die twee keer doodging, Het schot dat niemand raakte en De laatste duivel die sterft. Steven Spielberg verfilmt momenteel het eerste boek De moordclub (op donderdag).

Er zijn meer dan 70.000 exemplaren van de boeken van Richard Osman verkocht in Nederland en Vlaanderen, en 15 miljoen exemplaren wereldwijd.
 

Geen opmerkingen: