08 september 2022

Shortlist (nieuws, 2022)

Journalist Bas Haan in de race voor derde thrillerprijs
Vorig jaar oktober en drie maanden geleden won onderzoeksjournalist Bas Haan respectievelijk de Bronzen Vleermuis en de Schaduwprijs voor zijn boek Lenoir. Over een maand wordt bekend of hij zijn derde thrillerprijs in ontvangst kan nemen. Hij is een van de vijf genomineerden voor de Hermes Thriller Award.

De jury van de prijs heeft deze week de nominaties bekendgemaakt. Uit 92 ingezonden titels is een shortlist samengesteld van 5 titels:

Anja Felliers met: Carte Blanche
Thomas Olde Heuvelt met: Orakel
Bas Haan met: Lenoir
Elvin Post met: De cursus
Sandra J. Paul met: Mijn waarheid 

De winnaar zal op zaterdag 8 oktober 2022 tijdens het Hermes Thriller Event in Ermelo bekend worden gemaakt.

De prijs is een initiatief van het in 2021 opgerichte Hermes Thriller Collectief dat zich voornamelijk richt op het aanboren van nieuw schrijftalent en het begeleiden daarvan. Om dit schrijftalent te ontdekken zal er jaarlijks een schrijfwedstrijd worden georganiseerd, waarbij de winnaar 250 euro krijgt, een uitgeverscontract in de wacht sleept en daarnaast kan rekenen op professionele ondersteuning.

Het Hermes Thriller Collectief wil het thrillergenre breder onder de aandacht brengen. Mede om deze reden zal er jaarlijks een nieuwe prijs voor het spannendste boek worden gelanceerd met de naam: De Hermes Thriller Award. De winnaar krijgt een cheque van 500 euro en een trofee.

De gekozen naam Hermes is ontleend aan de figuur Hermes uit de Griekse mythologie. Hij is de zoon van oppergod Zeus en de bergnimf Maia. Tevens is hij de God van de welbespraaktheid en beschermer van dieven en ander gespuis.

Op het thrillerevenement in Ermelo kunnen lezers thrillerauteurs als Marelle Boersma, Joop van RiessenNicolet Steemers en nog velen anderen tegenkomen. Ze kunnen ook speuren naar de dader van een 'ingenieus geconstrueerd' moorddrama. Er is muziek van de groep Septim en er zijn kraampjes waar thrillerauteurs hun boeken aanbieden en signeren. 

Klik hier voor de verkoop van entreekaarten (à 12,50 euro).

Geen opmerkingen: