03 september 2022

Drie gezichtspunten (nieuws, 20220

Wat spookte Jennifer in godsnaam allemaal uit?  Bij uitgeverij Cargo verschijnt op 6 oktober de thriller Een gelukkig nieuwjaar van Malin Stehn. Over de titel merkte een Zweedse recensent het volgende op: 'Het is niet echt een gelukkig nieuwjaar in dit geweldig geschreven boek. Elke keer als er een familiegeheim wordt onthuld neemt de spanning toe.'


Het is oud en nieuw, en de zeventienjarige Jennifer verlaat vroegtijdig het feestje van haar beste vriendin Smilla. Onderweg naar huis verdwijnt ze spoorloos in de ijskoude en donkere nacht.

Aan de andere kant van de stad vieren de ouders van de twee tieners samen het begin van het nieuwe jaar zonder enig idee te hebben van de ellende die hun te wachten staat. In de angstige dagen die volgen verdwijnen al hun zekerheden als sneeuw voor de zon.

De moeder van Jennifer merkt dat ze geen idee heeft wat haar dochter allemaal uitspookte, terwijl Nina, de moeder van Smilla, stiekem helemaal niet verbaasd is. De lage dunk die Nina van Jennifer heeft, wordt echter niet gedeeld door haar man Fredrik, en hij is waarschijnlijk de laatste persoon die Jennifer nog in leven heeft gezien.

Wat is er die avond precies gebeurd, en waarom ging Jennifer zo vroeg weg? Door haar vermissing komen de levens van haar ouders en die van Smilla onder druk te staan, en lang verborgen geheimen kunnen niet langer verhuld blijven.

'Een gelukkig nieuwjaar is een spannende en onvoorspelbare psychologische roman', meldt de uitgever, 'waarin de lezer vanuit drie gezichtspunten een eigen oordeel zal moeten vellen over de waarheid achter de verdwijning van het jonge tienermeisje Jennifer.'

Malin Stehn is een gelauwerde auteur van meer dan veertig romans voor jongere lezers. Een gelukkig nieuwjaar is haar debuut voor volwassenen en werd meteen een bestseller in Zweden. Het boek zal in heel Europa in vertaling verschijnen.

Geen opmerkingen: