15 juli 2022

Wordt verwacht 525 (nieuws, 2022)

Het lijk in de muur




De IJslandse thrillermeester Arnaldur Indriðason laat weer van zich lezen. Op 11 oktober verschijnt bij uitgeverij Volt een nieuwe thriller in de serie rond speurder Konràð: Vallende stenen.

In een huis in Reykjavík wordt een gruwelijke ontdekking gedaan. Er heeft tientallen jaren een lijk verborgen gelegen, ingemetseld in een keldermuur. Welk drama heeft zich hier destijds afgespeeld? En is de dader nu nog te achterhalen?

Ondertussen duikt de gepensioneerde politieman Konráð verder in de onopgeloste moordzaak van zijn vader, maar daarmee brengt hij zichzelf in gevaar. Want heeft hij toentertijd de politie wel de volledige waarheid verteld? Had hij het verleden niet beter kunnen laten rusten?

Vallende stenen is, zegt de uitgever, 'een aangrijpende en complexe misdaadroman over geheimen, weerloosheid en noodlottige misstappen'.

Arnaldur Indriðason is historicus en schrijver. Hij is winnaar van de Martin Beck Award (voor de beste thriller in Noord-Europa) en de cwa Gold Dagger Award (de grootste prijs voor het spannende boek). Van zijn boeken zijn wereldwijd vijftien miljoen exemplaren verkocht.


Geen opmerkingen: