23 juli 2022

Een nieuwe oppas (nieuws, 2022)

Vandermeeren is terug




Twee jaar geleden maakte de Vlaamse thrillerauteur Hilde Vandermeeren bekend geen boeken meer te schrijven en terug te keren naar het onderwijs. Maar het schrijfbloed kruipt waar het niet gaan kan. Volgende maand komt ze met een aantal domestic noir-novelles.

Op 16 augustus verschijnt de Home Sweet Home-reeks bestaande uit drie spannende novelles van Hilde Vandermeeren. Alle drie de delen spelen zich af binnen een uitdagende en soms gevaarlijke huiselijke sfeer. Deze domestic noirs, Kinderen eerst, Een woord te veel en Het huis aan de overkant, zijn exclusief beschikbaar als e-book en luisterboek.

In Kinderen eerst weet alleenstaande moeder Jill na een verhuizing een ervaren nieuwe oppas te vinden, die zich al gauw onmisbaar maakt. Maar is die wel zo perfect als ze lijkt?
|
In Een woord te veel vermoedt Cynthia dat haar man vreemdgaat. Ze besluit op onderzoek te gaan, maar stuit daarbij op iets wat ze niet had verwacht. Ineens staat niet alleen haar relatie op het spel, maar ook haar leven.

In Het huis aan de overkant laat Liz haar drukke baan in Londen achter om retraites voor mensen met een burn-out te organiseren op een eiland met slechts twee huizen. Op een afgelegen eiland kunnen de spanningen snel oplopen. Zeker als je niet weet wie je kunt vertrouwen.

De thrillers van de Home Sweet Home-reeks zijn afzonderlijk van elkaar te lezen, zegt uitgeverij Volt.

Hilde Vandermeeren studeerde psychologie. Onlangs werd haar boek Scorpio / The Scorpion’s Head geselecteerd voor de longlist van de cwa Dagger for Crime Fiction in Translation en haar werk werd meermaals bekroond en vertaald. Van haar thriller Stille grond zijn de filmrechten verkocht aan Eyeworks Belgium.

Geen opmerkingen: