03 juli 2022

Wordt verwacht 522 (nieuws, 2022)

Impulsief en bijgelovig




De Vlaamse auteur Tine Bergen is van vele literaire markten thuis. Ze schreef jeugdboeken, fictie en non-fictie voor volwassenen. In november voegt ze een nieuwe thriller aan haar oeuvre toe. Dan verschijnt bij uitgeverij Vrijdag de spannende roman Kwaad bloed.

Leuven, donderdagavond. Zeven studenten zitten opgesloten in de keuken van hun studentenhuis.

Zes leven. De zevende, Vinz, is dood.

Zijn beste vriend Serge heeft gezworen dat iedereen pas naar buiten mag als de moordenaar zichzelf bekend heeft gemaakt. Vinz was altijd in voor een feestje of een uitdaging. Hij was ook heel impulsief en bijgelovig. En hij heeft een bijzonder (invloed)rijke grootvader die zijn enige kleinzoon altijd de hand boven het hoofd houdt.

Naarmate de nacht vordert en de sfeer grimmiger wordt, worden steeds meer roddels, beschuldigingen en geheimen op tafel gelegd. Ieder van hen heeft goede redenen om Vinz te vermoorden.

Maar wie heeft de beste redenen? Of wie vond dat hij reden genoeg had? Want misschien was Vinz wel vooral goed in het zetten van kwaad bloed. En ook kwaad bloed kruipt waar het niet gaan kan. 

Tine Bergen (1981) is journalist en auteur. Ze schreef eerder de thrillers Vissen praten niet, Koekoeksjong en Zullen we het liefde noemen? 

UPDATE 4 januari 2023: De publicatiedatum van Kwaad bloed is verschoven naar 18 januari 2023

Geen opmerkingen: