17 juli 2022

Kamer 306 (nieuws, 2022)

Een fatale faux pas



In september verschijnt bij Horizon, een imprint van Overamstel Uitgevers, de vierde thriller van de Vlaamse scenarist Rudy Morren. Het incident is volgens de uitgeverij 'een huiveringwekkend verhaal waarin niets lijkt wat het is'.

In 
Het incident lees je hoe één misstap een leven kan veranderen in een hel vol waanbeelden en angstdromen, belooft de uitgeverij. 'En hoe de enige manier om uit deze hel te komen al net zo akelig is.'

Het verhaal: de achttienjarige Laura wacht in het Centraal Station tot iemand haar komt ophalen.

Haar broer Quinten heeft het druk met zijn vrienden. Terwijl Maarten, hun vader, op werktrip is in Duitsland, rinkelt in kamer 306 van het Hering Hotel aanhoudend de telefoon. Daar begaat Karen, hun moeder, een faux pas met dramatische gevolgen.

Twee jaar later verkeert het huwelijk van Maarten en Karen nog altijd in een crisis. Een steeds weer opduikende haveloze man, waanbeelden en angstdromen maken Karens leven tot een hel. Als ze met haar verleden in het reine wil komen, moet ze terug naar het Hering Hotel.

Rudy Morren 
(1963) tekende in mei een nieuw contract bij Overamstel Uitgevers. Hij werd bekend als acteur en schrijft sinds een tiental jaar ook scenario's van films en spannende reeksen voor de Vlaamse televisie, zoals Zone Stad (VTM), Deadline 14/10 (VTM) en Gent-West (VIER).

Zijn thrillerdebuut 
Wild vlees (2019) werd goed ontvangen door pers en publiek. En er volgde meer succes: met zijn tweede thriller Sneeuwspoor (2020) won Morren de Knack Hercule Poirotprijs. Van Sneeuwspoor zijn inmiddels de filmrechten verkocht. Vorig jaar verscheen Verdronken land, dat eveneens genomineerd werd voor de Knack Hercule Poirotprijs.

Geen opmerkingen: