15 juni 2022

Gesignaleerd 556 (nieuws, 2022)

Elly Griffiths - Onheilstijding




Bij uitgeverij De Fontein verschijnt op 21 juni de thriller Onheilstijding van Elly Griffiths. Het is het vijfde deel in de serie rond forensisch archeoloog Ruth Galloway. Een thriller 'met atmosferische setting en onvergetelijke personages', aldus de uitgever. 'Atmosferisch', we hebben hier geen flauw idee wat de uitgever bedoelt.

Het verhaal dan maar.

Dan Golding, een oude vriend van Ruth Galloway, komt om bij een brand. Vlak voor zijn dood schreef hij haar dat hij een baanbrekende archeologische ontdekking had gedaan. Zou deze vondst in verband kunnen worden gebracht met zijn dood?

En wie zijn de sinistere neonazistische groeperingen die Dan bedreigen?

Ruth reist naar Blackpool om op onderzoek uit te gaan maar dat blijkt niet zonder gevaar voor haarzelf en voor iedereen die haar dierbaar is...

Benieuwd? Lees hier een fragment


Elly Griffiths (1963, Londen)woont in Brighton met haar gezin. Haar man, die archeoloog is, vormde een grote inspiratiebron voor de Ruth Galloway-serie Elly Griffiths is trouwens het pseudoniem van de Britse misdaadromanauteur Domenica de Rosal. Ze heeft twee series boeken op haar naam staan: een over Ruth Galloway, de ander over rechercheurs Edgar Stephens en Max Mephisto. Griffiths won in 2020 de Edgar Allan Poe Award voor haar misdaadroman The Stranger Diariess.

Geen opmerkingen: