04 juni 2022

Gesignaleerd 555 (nieuws, 2022)

Steve Berry - Het geheim van Gent




Bij uitgeverij De Fontein verschijnt op 8 juni de thriller Het geheim van Gent van de Amerikaanse bestsellerauteur Steve Berry. Zoals de titel doet vermoeden speelt dit verhaal zich af in de hoofdstad van Oost-Vlaanderen.

Een samenzwering, geheimen en een race tegen de klok...

Steve Berry combineert spanning en intrigerende historische feiten als geen ander. Zegt zijn uitgever In Het geheim van Gent volgt de lezer onderzoeker Nick Lee bij zijn gevaarlijke zoektocht naar de verdwenen panelen van Het Lam Gods.

Het wereldberoemde schilderij Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck is in de loop der eeuwen dertien keer vernield, ontmanteld of gestolen. Waarom? Welke geheimen herbergt het?

Onderzoeker Nick Lee reist naar BelgiĆ« en komt bij toeval een van de verdwenen panelen van het kunstwerk op het spoor. Zijn zoektocht mondt uit in een race tegen de klok, met gevaar voor eigen leven, waarin hij van meerdere kanten gedwarsboomd wordt…

De boeken van Steve Berry krijgen alom lof vanwege hun rijkdom aan historische details en de grondige research. Zijn thrillers verschijnen in veertig talen.

Geen opmerkingen: