11 juni 2022

Partner in crime (nieuws, 2022)


Uitgevers lanceren thrillersite




Hij is al een tijdje operationeel, maar 30 juni wordt-ie dan officieel gelanceerd: de website spannendeboeken.nl. Een initiatief van de uitgeverijen A.W. Bruna en Cargo, een imprint van De Bezige Bij. De twee willen 'een partner in crime' zijn van de lezer die een spannend boek zoekt.

Met workshops van forensisch rechercheur en schrijfster Carina van Leeuwen en bestsellerauteur Corine Hartman wordt eind deze maand spannendeboeken.nl gelanceerd. 'Spannendeboeken.nl is een in thrillers en spannende boeken gespecialiseede online boekhandel', meldt de website. 'Hier vind je jouw volgende spannende boek.' 

Uitgevers Steven Maat (A.W. Bruna) en Marjolein Schurink (Cargo) geven een sneak preview van de nieuwe thrillers die dit najaar verschijnen. Daarna kunnen belangstellenden van Carina van Leeuwen leren hoe ze een perfecte moord kunnen plegen. Corine Hartman legt uit hoe je een thriller schrijft.

De website heeft een onderverdeling gemaakt in diverse soorten thrillergenres. Zo komen avonturenromans, detectiveromans en politiethrillers, literaire thrillers, politieke & juridische thrillers, psychologische thrillers, Scandi-noir en true crime aan bod. Op een aparte pagina gaat de site in op populaire seriepersonages zoals Helen Grace, Harry Hole, Jack Reacher, Frieda Klein en Alex Cross. Populaire auteurs als Jo Nesbø, over wie recent een podcast is gemaakt, en Silje Ulstein worden belicht in aparte verhalen. 

Geen opmerkingen: