08 oktober 2020

Zeg nooit nooit (nieuws, 2020)

Afscheidsbonus voor Hilde Vandermeeren  



Recent gaf ze aan met schrijven te stoppen en terug te keren naar het onderwijs. En twee dagen nadat ze dat besluit wereldkundig maakte, kreeg de Vlaamse thrillerschrijfster Hilde Vandermeeren nog een mooi afscheidscadeautje: de wereldwijde Engelse vertaalrechten van haar thriller Scorpio zijn verkocht aan het prestigieuze Pushkin Press.


Deze Britse onafhankelijke uitgeverij is niet onbekend met werk van Nederlandstalige bodem. Zo gaf ze eerder Lampje van Annet Schaap, Minoes en Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt, Zwerveling van Peter van den Ende, Wil van Jeroen Olyslaegers en meerdere titels van Gerard Reve, Erwin Mortier, Willem Frederik Hermans en Eva Meijer uit. 

Scorpio wordt onderdeel van Pushkin Press' nieuwe serie Walter presents, een samenwerking met televisieproducent Walter Iuzzolino. De vertaling van Scorpio is in handen van Laura Watkinson

In de thriller ontwaakt Gaelle na een weekendje met het gezin in een psychiatrisch ziekenhuis in Berlijn. Ze is gewond en herinnert zich niet wat daaraan is voorafgegaan. De politie verdenkt haar van poging tot moord op haar zevenjarig zoontje. Ze weigert dat te geloven en gaat op zoek naar de waarheid. Daarbij overschrijdt ze steeds meer grenzen en wordt opgejaagd wild.

Michael is een huurmoordenaar in dienst van Scorpio. Deze organisatie ontziet niemand, wie tegen haar regels ingaat tekent zijn eigen doodvonnis. Een onomkeerbare beslissing verandert Michaels leven.
De een leeft door te doden, de ander doodt om te overleven. Wat als hun wegen elkaar kruisen?

Hilde Vandermeeren maakte eind augustus bekend definitief te stoppen met schrijven. Reden was het jarenlange gebrek aan waardering in Vlaanderen voor vrouwelijke misdaadauteurs van eigen bodem. In een reactie op de verkoop van de vertaalrechten meldt ze: 'Dat mooie nieuws zal mijn beslissing niet meteen beïnvloeden, maar wie weet neem ik ooit nog weer de pen ter hand…'

Geen opmerkingen: