06 mei 2019

De aantrekkelijke buurman (nieuws, 2019)

Hoe een ontslagronde toch gunstig kan uitpakken



Als Lisa Jewell niet twintig jaar geleden bij een reorganisatie haar baan was kwijtgeraakt, was ze nooit een bestsellerauteur geworden. Op 11 juni verschijnt bij uitgeverij A.W. Bruna de thriller Ik volg je, Jewells zeventiende boek. 


Joey Mullen is de hoofdpersoon in Ik volg je. Ze is weer terug in haar geboortestad na vier jaar in het buitenland, met een nieuwe man aan haar zijde. Het stel is op zoek naar een eigen plek, maar logeert voorlopig bij haar broer.

En dan ontmoet ze zijn buurman, Tom Fitzwilliam. Directeur van de plaatselijke school. Twee keer zo oud als Joey. Extreem aantrekkelijk. En ze begint hem te volgen.

Maar ze had nooit kunnen vermoeden dat een onschuldige verliefdheid zich zou ontpoppen tot een dodelijke obsessie. Of dat iemand anders haar zou gaan volgen...

Lisa Jewell (Londen, 1968) heeft inmiddels een flink aantal titels op haar naam staan. Ze begon haar carrière in de modebranche. Ze werkte voor de merken Warehouse en Thomas Pink. Maar ze raakte, zoals dat zo mooi heet, boventallig. Op een goede dag ging ze de uitdaging aan met een vriend: zij zou drie hoofdstukken schrijven van een roman en in ruil daarvoor kreeg ze een etentje aangeboden in haar favoriete restaurant. Die drie hoofdstukken mondden uit in haar roman Ralph's Party, die in 1999 het bestverkochte debuut in het Verenigd Koninkrijk werd.

Enkele jaren geleden is ze van genre veranderd, ze ging van chicklit naar psychologische thrillers. Met haar vorige thriller, Then She Was Gone, belandde ze in Engeland op #1 in de bestsellerlijst.

Geen opmerkingen: