19 september 2018

Gesignaleerd 445 (nieuws, 2018)

Jilliane Hoffman - Insomnia



Bij uitgeverij De Fontein verschijnt op 25 september Insomnia, de nieuwe thriller van de Amerikaanse voormalig officier van justitie Jilliane Hoffman. De uitgever omschrijft haar thrillers als 'zo verontrustend als die van Gillian Flynn en zo verslavend als Karin Slaughter'. 


Na de vondst van het mobieltje en de bebloede jas van de vermiste 17-jarige Mallory, is de politie in de hoogste staat van paraatheid. Mallory voldoet aan het profiel van de slachtoffers van de seriemoordenaar die zich in tweets aan de FBI ‘Handyman’ noemt.

Als Mallory twee dagen later verward en bebloed wordt aangetroffen en zegt ontsnapt te zijn aan de Handyman is er geen reden om aan haar verhaal te twijfelen. Of toch wel? Heeft zij nu juist zijn aandacht op haar gevestigd en is zijn jacht nu echt begonnen?

Jilliane Hoffman werkte vam 1992 tot 1996 als officier van justitie in Miami, waar ze vooral werkte aan zware misdrijven. Daarna was ze tot 2001 adviseur voor justitie in Florida en heeft de FBI bijgestaan in talloze misdaadonderzoeken.

Haar thrillerdebuut Retribution (Vergelding) verscheen in 2004. Daarna verschenen De snijkamer en De kleine getuige in Nederlandse vertaling.

In de handel is inmiddels - voor 49 eurocenten - Nummer 9 in de handel, een kort verhaal over wat voorafging aan Insomnia. Het verhaal is ook los te lezen. 

Geen opmerkingen: