25 mei 2009

Opsporing verzocht (nieuws, 2009)

MISDAADAUTEURS VERMIST

De thrillerauteurs Roel Janssen (winnaar van de Gouden Strop 2007), Judith Visser (genomineerd voor de Strop van dit jaar) en Jacob Vis worden vermist. Er wordt in de omgeving van Wageningen een zoektocht naar hen op touw gezet waarbij gebruik wordt gemaakt van gps.

Die speurtocht vindt plaats op zaterdag 6 juni. Dan pas? Jazeker, want de vermissing én de hopelijke opsporing van het trio maakt deel uit van het evenementenprogramma Wageningen - City of Crime, waarbij deze fraaie Gelderse stad in de maand juni wordt ondergedompeld in de misdaad. Grote vraag is natuurlijk of Janssen, Visser en Vis gezellig met z'n drietjes verstopt zitten te wezen of in hun eentje onder nat gebladerte ergens zitten te kniezen.

De initiatiefnemers van Wageningen - City of Crime - de vier plaatselijke thrillerauteurs Marelle Boersma, Jaap van Raffe, Hetty Visser en Annie van Gansewinkel - hebben met hun project de aanzet gegeven tot tal van activiteiten in de stad. Het startschot valt op 4 juni in de plaatselijke bibliotheek. Willem Asman, voorzitter van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs, verricht de opening. Beloofd wordt dat hij dat op ludieke wijze zal doen. Verder geeft forensisch onderzoeker Marco Bosmans een lezing over onder meer kruitsporenonderzoek. De vier Wageningse thrillerauteurs worden vervolgens aan een kruisverhoor onderworpen

In de loop van de maand besteden uiteenlopende organisaties in de stad aandacht aan misdaad en spanning. Zo gaat de hotelschool een hele week maaltijden serveren in een crimi-setting. Een workshop spannend schrijven, misdaadboekverfilmingen in de bioscoop, een prijsvraag, fotowedstrijd en plotwedstrijd maken ook deel uit van Wageningen - City of Crime, evenals avondlijke vertellingen en spannende theaterstukken.

Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op: www.wageningencityofcrime.nl

Geen opmerkingen: