09 november 2022

Onder het gladde oppervlak (nieuws, 2022)

Vakantieparadijs verandert in hel




Op 5 januari verschijnt bij Uitgeverij Cargo de thriller Zwarte zeilen van Rebecka Edgren Aldén. Het is het eerste deel van een psychologische thrillerserie die zich afspeelt in een van de meest geliefde Zweedse landschappen, de scherenkust voor Stockholm. 

Op een verstikkend hete dag in juli komen Annika en haar collega Nadia van de vrijwillige kustwacht een op drift geslagen zeilboot tegen op het open water van de Möja-fjord. Er is duidelijk iets niet in orde en ze besluiten aan boord te gaan van het mysterieuze schip.

Enkele dagen eerder varen Joanna en haar broer Zack uit met de boot die ooit van hun vader was. Ze hebben elkaar in geen jaren gezien, en halen nu herinneringen op aan hun kindertijd.

Joanna rouwt om de dood van haar dochter, die tegelijk met haar oma, de moeder van Joanna en Zack, omkwam bij een tragisch ongeval. Joanna en Zack moeten de boedel van hun ouders verdelen en doen een poging weer dichter bij elkaar te komen.

Rebecka E. Aldén is een fervent zeiler en samen met haar man is ze vaak te vinden in de Stockholm-archipel, die de inspiratie vormde voor haar nieuwe thrillerserie.

 'Tijdens het zeilen word je altijd geconfronteerd met de onvoorspelbaarheid van de natuur', zegt ze. 'Onder het gladde oppervlak van het kristalheldere water gaan de grootste geheimen schuil en binnen de kortste keren kan wat een vakantieparadijs lijkt, veranderen in een hel.'

Geen opmerkingen: