05 november 2022

Gesignaleerd 567 (nieuws, 2022)

Elvin Post - Breekpunt
Op 11 november verschijnt bij uitgeverij Ambo|Anthos de nieuwe thriller van Elvin Post. In Breekpunt schrijft de Gouden Strop-winnaar van 2004 over een toptennisser wiens familie wordt gegijzeld tijdens een belangrijke wedstrijd. Post liet zich voor deze thriller inspireren door de overval in mei 2021 op voetballer Eran Zahavi.

Amy Dudley woont met haar echtgenoot, toptennisser Steven Dudley, en hun dertienjarige zoon Tim in een groot huis op het platteland. Ze runt een coachingpraktijk en heeft ogenschijnlijk alles wat ze zich kan wensen.

Toch zit Amy niet lekker in haar vel: Steven had lange tijd weinig aandacht voor haar vanwege een zware enkelblessure en Tim wordt gepest op school. Dan krijgt Amy bericht van een vrouw die beweert al een halfjaar een relatie met Steven te hebben.

Ze is nog maar nauwelijks van de schrik bekomen of twee gewapende overvallers dringen haar huis binnen, precies op het moment dat Steven zijn langverwachte rentree maakt op het heilige gras van Wimbledon… De tennisser krijgt vlak voor de wedstrijd te horen dat hij op een bepaalde manier moet winnen. De overvallers hebben met veel geld op deze uitkomst ingezet.

Elvin Post (1973) won in 2004 als jongste schrijver ooit de Gouden Strop met Groene vrijdag. Ook zijn tweede thriller, Vals beeld, werd genomineerd voor die prijs. Met Roomservice won hij de Diamanten Kogel, de belangrijkste Vlaamse thrillerprijs. Zijn werk is uitgegeven in het Duits, Frans, Spaans, Turks, Hebreeuws en Indonesisch. Arizona Blues (2018) werd lovend ontvangen.

Geen opmerkingen: