30 november 2022

Bovenop de Empire State Building (nieuws, 2022)Foto van New York als bron voor thriller
Fotografe Berenice Abbott maakte in 1932 bovenstaande foto van New York in de nacht. Lara Thompson, docent film, liet zich door deze foto inspireren tot het schrijven van de thriller Een nacht in New York. In het boek, dat 6 december verschijnt bij uitgeverij De Fontein, nemen twee vrouwen het op tegen de maffia.

1932. Wanneer Frances vermoedt dat haar broer zich bezighoudt met schimmige zaken waarbij de onderwereld én de bovenwereld van New York betrokken zijn, gaat ze met hulp van haar vriendin, de eigenzinnige fotografe Agnes, op onderzoek uit.

Wanneer beide vrouwen het slachtoffer worden van dezelfde man, zinnen ze op wraak en lokken deze rijke industrieel onder het mom van een fotoshoot naar de top van zijn in aanbouw zijnde Empire State Building. De man overleeft deze ontmoeting niet, maar zullen de vrouwen ontkomen aan de greep van de New Yorkse maffia?

The Guardian omschreef Thompsons boek als 'een spannende roman waarin het New York van de jaren 30 het decor vormt voor zowel een prachtig liefdesverhaal als een verhaal over de onderwereld van de stad.'

‘Ik kwam Bernice Abbott’s foto van New York tegen tijdens mijn research voor een ander project en was gelijk geïnspireerd', laat Lara Thompson weten. 'Door haar leven, maar ook door het idee van een vrouw die alleen op de top van de Empire State Building staat en de stad vastlegt tijdens een van de meest spannende, bijzondere en vernieuwende periodes van de Amerikaanse geschiedenis.’

Lara Thompson is docent Film aan Middlesex University en ze putte uit haar liefde voor film noir, de fotografie van Berenice Abbott en haar eigen familiegeschiedenis voor de achtergrond van deze roman.

Lees hier een fragment

Geen opmerkingen: