29 september 2021

Wordt verwacht 500 (nieuws, 2021)

Hoogbejaarde detectives  



Bij uitgeverij Cargo verschijnt op 28 oktober De man die twee keer doodging van de Britse schrijver Richard Osman. Het is het vervolg op de bestseller De moordclub (op donderdag).

Het kwartet speurneuzen op leeftijd waarmee de lezer kennis had kunnen maken in Osmans eersteling. keer terug met een nieuw avontuur.

Het is weer donderdag, en de vier bejaarde leden van de moordclub verzamelen zich in het restaurant van hun verzorgingstehuis. Terwijl de flessen wijn op tafel komen hopen Joyce, Ibrahim en Ron dat Elizabeth een nieuwe cold case voor hen heeft – een moordzaak die ze als amateurspeurders kunnen gaan oplossen.

Elizabeth is er echter met haar hoofd niet bij. Ze heeft een brief ontvangen van haar voormalige echtgenoot Douglas. Hij werkt voor de Engelse inlichtingendienst M15 en is op de vlucht voor de maffia, vanwege een akkefietje met 20 miljoen pond aan gestolen diamanten.

Voordat de moordclub hem kan helpen, wordt Douglas vermoord. De vier bejaarde speurneuzen zijn nu zelf het doelwit. Slagen ze erin de diamanten op te sporen voordat de moordenaar hen uit de weg laat ruimen?

Richard Osman is televisieproducent en de presentator van Pointless en andere populaire programma's op de BBC. De moordclub (op donderdag) was het bestverkochte boek van Engeland in 2020. Ook in Nederland is zijn debuut goed ontvangen en werd het meermaals herdrukt. Steven Spielberg heeft de filmrechten gekocht. Osman ontving in 2019 een voorschot van ruim 1,2 miljoen euro voor zijn debuut. Bij het verschijnen van dit boek bood zijn uigeverij verzorgingshuizen en buurtcentra aan een eigen boekenclub te beginnen. Met het initiatief werd geprobeerd eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan, door ze samen te brengen en te laten praten over het boek.  

Geen opmerkingen: