11 september 2021

Moord op stand (nieuws, 2021)

Baantjer tussen wafels en dominostenen  



Op 16 september verschijnt de moeder aller lijstjesboeken: Guinness World Records 2022. Deze editie bevat volgens uitgeverij De Fontein meer dan duizend records en foto’s rond het thema Bescherm onze aarde. Met duurzaam gedrag kun je dus ook records vestigen en breken.


Ook Nederlanders en Belgen laten zich in het recordgenre niet onbetuigd. Zo hebben de twee landen de langste bodybuilders in huis: Olivier Richters (218,3 cm) en Maria Wattel (182,7 cm).  Francis en Michel De Buck bouwden met 91,5 cm de hoogste stapel wafels. Wasilja Peters liet met 3.202 stuks de meeste minidominostenen omvallen.

De uitgeverij meldt zelf ook een record te hebben gebroken. De Baantjer-serie is nu officieel de langstlopende reeks met dezelfde hoofdpersoon. Begin dit jaar publiceerde de uitgeverij deel 88 in de serie rond speurder Jurre de Cock: De Cock en de schim uit het verleden. Vorige maand verscheen deel 89: De Cock en de eenzame dood. En op 18 januari 2022 staat de publicatie van deel 90 gepland: De Cock en de moord op stand.

Het personage Jurre de Cock werd begin jaren 60 bedacht door voormalig rechercheur Appie Baantjer; hij schreef 70 detectiveromans in de Baantjer-reeks. Na Baantjers dood in augustus 2010 nam auteur Peter Römer het stokje over. Van de boeken van Appie Baantjer zijn tot dusver zeven miljoen exemplaren verkocht. 

Lees hier meer over de boeken van Appie Baantjer. 

Geen opmerkingen: