11 november 2020

Twaalf jaar later (nieuws, 2020)


Malorie is vervolg op Netflix-bestseller Bird Box
 



In 2014 verscheen de post-apocalyptische thriller Bird Box van Josh Malerman. De thriller die moeder Malorie en haar kinderen volgt terwijl ze proberen te ontsnappen aan buitenshuis gevaar, kreeg goede kritieken. Maar het werd pas echt een hit, toen er een Netflix-serie van werd gemaakt met Sandra Bullock in de hoofdrol. Over een kleine week verschijnt bij uitgeverij A.W. Bruna het vervolg, Malorie.


De uitgever is vol loftuitingen over het boek: 'Prachtig geschreven, huiveringwekkend en claustrofobisch.' De thriller, aangeraden voor liefhebbers van Hitchcock en Stephen King, wordt eveneens door Netflix op het scherm gebracht.

Het verhaal: Twaalf jaar nadat Malorie en haar kinderen de rivier op voeren op zoek naar veiligheid, zijn blinddoeken nog steeds het enige wat de mensheid kan behoeden voor een gruwelijk einde. Eén blik op de wezens die de wereld bevolken zal iemand immers tot onuitsprekelijk geweld drijven.

Er is nog steeds geen verklaring voor deze gebeurtenissen. En geen oplossing.

Dan krijgt Malorie verbijsterend nieuws. Voor het eerst in jaren is er een sprankje hoop. Iemand van wie ze heel veel houdt is misschien nog in leven. Malorie staat voor een onmenselijke keuze: blijft ze in haar veilige, beschermde omgeving?

Of begeeft ze zich in de duisternis, op weg naar een hoopvollere toekomst?

Josh Malerman is naast auteur al zo'n twintig jaar zanger en songwriter van de garagerockband The High Strung. Hij woont in Ferndale, Michigan, USA.

Geen opmerkingen: