07 november 2020

Een warrige man (nieuws, 2020)

Een nieuwe zaak voor Joona Linna  



Maar liefst 544 pagina's telt Spiegelman, de nieuwe thriller van het auteursechtpaar Lars Kepler. Alweer een dikke pil dus. In het boek dat op 17 november bij uitgeverij Cargo verschijnt, is opnieuw de hoofdrol weggelegd voor inspecteur Joona Linna. 

Voor wie hem niet kent: Joona Linna is een onconventionele inspecteur die, door zijn verleden, zaken moeilijk los kan laten. Zijn talent zit hem er in dat hij wordt gedreven door empathie en zichzelf dwingt net zo lang op de plaats delict te blijven tot hij de bloedspetters kan lezen als de pagina’s van een boek.

In Spiegelman wordt het lichaam gevonden van een vrouw die vijf jaar geleden verdween.

Wie was de man die ze zag in het raam?
Wie is de Spiegelman?

Vijf jaar na haar verdwijning wordt het levenloze lichaam gevonden van een jonge vrouw. De enige ooggetuige van de moord is een warrige man, die niet zeker weet wat hij gezien heeft. Joona Linna roept de hulp in van hypnotiseur Erik Maria Bark, zodat de man onder hypnose zijn herinneringen weer kan oproepen.

Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse schrijversechtpaar Ahndoril. Sinds het verschijnen van hun debuut Hypnose zijn er wereldwijd 15 miljoen exemplaren verkocht, waarvan bijna een miljoen in Nederland en Vlaanderen.

Klik hier voor een leesfragment.

Geen opmerkingen: