10 november 2020

Razernij (nieuws, 2020)

Deflo neemt afscheid met complexe zaak voor Dirk Deleu  



Hij had zijn allerallerlaatste thriller Memento Mori (Gedenk te sterven) kunnen noemen. Maar zo zat Luc Deflo niet in elkaar. Carpe Diem (Pluk de dag) is de titel van het boek waarmee de Vlaamse misdaadschrijver zijn oeuvre afsluit. 

In Carpe Diem staat rechercheur Dirk Deleu voor zijn meest complexe zaak ooit. Hij moet tot het uiterste gaan om de moorden op een welgesteld gezin op te lossen. Het boek verscheen een kleine week geleden bij Pelckmans uitgevers, en niet zoals eerdere thrillers bij Van Halewyck.

Een welgesteld gezin wordt op beestachtige wijze vermoord op het afgelegen landgoed Carpe Diem. De moorden komen pas dagen later aan het licht en ondertussen zijn de meeste sporen uitgewist.

Rechercheur Dirk Deleu heeft meer vragen dan antwoorden. Welke razernij dreef de dader tot deze gruwelijke slachtpartij? En waarom hield hij de tweejarige Jonas drie dagen langer in leven dan de rest van het gezin?

Al snel komen afpersing, jaloezie en duistere familiegeheimen naar boven. Deleu staat voor de meest raadselachtige en complexe zaak in zijn met bloed, zweet en moorden doordrenkte carrière.

Luc Deflo (1958) debuteerde in 1999 en ontpopte zich tot een populaire en veelzijdige misdaadauteur. In 2008 won hij met Pitbull de Hercule Poirotprijs. Zijn psychologische thrillers vonden door de jaren heen vele duizenden lezers en werk van hem werd vertaald in het Duits en het Frans.

In een interview uit 2012 met De Spanningsblog omschreef Deflo zichzelf als een workaholic. 'Gedreven, alles of niks, ongeduldig, eerlijk, eigengereid, hoopvol, soms zelfbewust, soms een hoopje ellende, groot rechtvaardigheidsgevoel.'

Deflo stierf op 26 november 2018 aan de gevolgen van pancreaskanker. Postuum verschenen, zoals hij dat wenste, nog vier boeken van hem. Carpe Diem is zijn laatste boek.

Geen opmerkingen: