25 november 2020

De donkerste drift (nieuws, 2020)

Nieuwe 'Deon Meyer' in aantocht  



Het is nog drie maanden wachten, maar de fans van de Zuid-Afrikaanse thrillerauteur Deon Meyer hebben weer iets om naar uit te kijken. Op 23 februari 2021 verschijnt bij A.W. Bruna de thriller Donkerdrif, die door de uitgever bestempeld wordt als 'kleurrijk, geëngageerd, sociaal en razend spannend'. Het is een deel in de serie rond Bennie Griessel, rechercheur bij de afdeling Ernstige Delicten in Kaapstad.


Volgens de uitgeverij zijn Kaapse wijn, hebzucht en moord de belangrijkste ingrediënten van deze thriller. Adjudant-officier Milo April is in koelen bloede doodgeschoten bij het Waterfront van Kaapstad.

Mogelijk houdt het verband met de geheimzinnige brieven die de geschorste speurders Bennie Griessel en Vaughn Cupido hebben gekregen met bedekte verwijzingen naar corruptie binnen de regering. Maar tot hun frustratie moeten Bennie en Vaughn hun kostbare tijd besteden aan de vermissing van een student.

De schatrijke Marnus Boonstra, de beruchte oplichter, vraagt makelaar Sandra Steenberg of ze het kapitale wijnlandgoed Donkerdrif wil verkopen. Sandra heeft het geld hard nodig. Ze verdrinkt haast in de schulden en is wanhopig. Maar de transactie loopt fout.

Langzaamaan komen de rechercheurs tot de conclusie dat de zaken verbonden zijn door de donkerste drift die er bestaat: hebzucht.

Deon Meyer is de internationale bestsellerauteur van misdaadromans met Zuid-Afrika als decor. Zijn boeken hebben veel internationale prijzen ontvangen, zijn in 27 talen vertaald en krijgen steevast juichende recensies. In 2012 werd zijn thriller 13 uur verkozen tot VN Thriller van het Jaar, wat Meyers grote doorbraak in Nederland en Vlaanderen betekende. In 2017 was hij de auteur van het Geschenkboek van de Spannende Boeken Weken. Meyer heeft in het Nederlands taalgebied al ruim 300.000 boeken afgezet. 

Geen opmerkingen: