14 januari 2019

Overlevingskunst (nieuws, 2019)

Nieuwe thriller van Thomas Harris heet 'Cari Mora'



Geleidelijk aan wordt iets meer bekend over de aanstaande thriller van Thomas Harris, die eind jaren 80 een onvergetelijke bestseller scoorde met The Silence of the Lambs. Het nieuwe boek is getiteld Cari Mora en is volgens uitgeverij William Heinemann 'een verhaal over het kwaad, hebzucht en de gevolgen van een duistere obsessie'.  


Niet alleen gaf de uitgever de titel vrij van de nieuwe thriller van Harris, zijn eerste boek na dertien jaar stilte, ook werden enkele details over de verhaallijn onthuld. De geplande publicatiedatum van het boek, de eerste standalone thriller van Harris in meer dan veertig jaar, is 13 mei.

Cari Mora is nogal cryptisch omschreven als een verhaal waarin 'monsters op de loer liggen in de barsten tussen mannelijke verlangens en vrouwelijke overlevingskunst'. De protagonist is Cari Mora, een huisbewaarder van een villa aan de kustlijn van Miami Beach. Onder het huis ligt voor 25 miljoen dollar aan kartelgoud opgeslagen. Meedogenloze lieden zijn er al jaren naar op zoek. Ze worden geleid door ene Hans-Peter Schneider. Gedreven door onwaarschijnlijke behoeften verdient hij zijn geld door invulling te geven aan de gewelddadige fantasieën van andere, rijke mannen.

Cari Mora is het geweld in haar geboorteland ontvlucht. Ze geniet twijfelachtige bescherming onder een zogeheten Temporary Protected Statys van de Amerikaanse politiedienst ICE. Om het hoofd boven water te houden, heeft ze vele baantjes. Mora trekt de aandacht van Hans-Peter Schneider die de goudschat onder de villa op het spoor is. Maar Cari Mora beschikt over buitengewone en verrassende capaciteiten en haar wil om te overleven is al eens eerder op de proef gesteld.

Bron: The Bookseller

Geen opmerkingen: