23 januari 2019

Nog bezig (nieuws, 2019)


Mama Penoza schrapt thriller




In het najaar van 2016 won ze het tv-programma De pennen zijn geslepen. Maar de prijs, een contract voor het schrijven van een thriller, heeft actrice Monic Hendrickx nog steeds niet verzilverd. Sterker nog, haar pennenvrucht wordt geen spannend boek.

Voor wie destijds niet behoorde tot de groep van om en nabij de honderdduizend kijkers: De pennen zijn geslepen was een programma waarin een aantal min of meer bekende Nederlanders met elkaar de strijd aangingen in het schrijven van een spannend verhaal. De literaire agenten Paul Sebes en Willem Bisseling en bestsellerauteur Saskia Noort vormden de jury die na aan het eind van elke aflevering de in hun ogen minst presterende auteur naar huis stuurde.

De kandidaten moesten opdrachten vervullen die met het thema van de desbetreffende uitzending (over karakters, plot of dialogen) te maken hadden. Tussendoor kregen de deelnemers schrijftraining van Sebes en Bisseling. Wijze raad kwam tenslotte van Noort die invoelende gesprekken voerde met de kandidaten.

Monic Hendrickx, onder meer bekend van haar rol als drugsmoeder Carmen van Walraven in de tv-serie Penoza, haalde samen met oorlogsverslaggever Arnold Karskens de finale. Haar verhaal De dwaling werd als beste verkozen en Hendrickx kreeg de belofte dat een boek van haar hand zou worden uitgegeven.

Eind 2017 meldde Paul Sebes dat het boek in de maak was. Hij verwachtte toen dat het manuscript van Hendrickx in het voorjaar van 2018 zou zijn afgerond. Nu laat hij weten dat de actrice nog steeds met schrijven bezig is. Verder is er niets nieuws te melden, behalve dat het boek geen thriller wordt...

Geen opmerkingen: