24 januari 2019

Perspectieven (nieuws, 2019)

'Lieve Mama' wordt tv-serie



De thriller Lieve Mama van Esther Verhoef wordt bewerkt voor televisie. Dat meldt de schrijfster op haar Instagram-account.


Afgelopen zomer tekende Verhoef het contract in de tuin van de uitgeverij Prometheus. Filmproducent Fiction Valley gaat het boek bewerken voor uitzending op Videoland. Scenaristen Martin van Steijn en Ingrid van Berkum schrijven het scenario.

Producent Annemiek van Vliet van Fiction Valley is enthousiast: 'Deze spannende bestseller van Esther Verhoef leent zich uitstekend voor een tv-serie, ook vanwege de twee verschillende hoofdrolspelers en perspectieven waarmee de scenaristen inmiddels dankbaar mee aan de slag zijn gegaan.'

Met de thriller won Esther Verhoef de Gouden Strop 2016. In het boek verhaalt Verhoef over de verpleegkundige Helen. Zij is getrouwd met Werner, een succesvol horecaondernemer en samen hebben ze drie kinderen van dertien, vijftien en zeventien. Kortom, een gelukkig gezin. En dan is er de achttienjarige Ralf. Die woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Hij laat zich meesleuren in een crimineel plan: een overval op de woning van Helen en Werner. Een nachtmerrie begint.

Het boek kwam in maart 2015 op de markt. Niet bij Verhoefs vertrouwde thrilleruitgeverij Ambo|Anthos overigens, maar bij Prometheus. Verhoef (1968) is na de Vlaamse Johanna Spaey (winnares in 2005) en Marion Pauw (2009) de derde thrillerschrijfster die de Strop in de armen mocht sluiten.

Geen opmerkingen: