16 oktober 2018

Wordt verwacht 453 (nieuws, 2018)

Coppers steekt Het Kanaal over



Toni Coppers mag hier in Nederland nog niet zo bekend zijn, in Vlaanderen is hij 'een gevierd auteur'. Al tien jaar voorziet hij zijn fans van spannende boeken met daarin steevast een hoofdrol voor commissaris Liese Meerhout.

Om zijn tienjarig schrijverschap luister bij te zetten ging de in 1961 geboren auteur op tournee langs boekhandels, hij was ook niet te beroerd om de taart aan te snijden voor zijn lezers en en passant publiceerde hij ook nog zijn veertiende thriller De jongen in het graf. Op 10 november voegt Coppers een nieuwe titel aan zijn oeuvre toe, als bij uitgeverij Angèle zijn nieuwe boek De genezer verschijnt.

Liese Meerhout 'goes to Oxford' in De genezer. In Antwerpen wordt een professor geschiedenis dood aangetroffen in zijn flat. Alles wijst op roofmoord, want een kostbaar en zeldzaam middeleeuws handschrift over fabeldieren is verdwenen. Het spoor leidt commissaris Liese Meerhout naar de universiteit van Oxford. Daar raakte de Vlaamse studente Emma vermist. Haar kleren liggen netjes opgevouwen op een jaagpad langs de Theems.

De politie houdt het op een gevalletje van zelfdoding, maar die lezing gaat er bij velen niet in: Emma was immers een vrolijke spring-in-'t-veld die bij iedereen geliefd was. Liese Meerhout en haar hoofdinspecteur Michel Masson pendelen tussen Antwerpen en Oxford. Gaandeweg wordt duidelijk dat zowel in de wereld van de magie en de fabels als in het leven van Emma niets is wat het lijkt.

Voormalig reisjournalist Toni Coppers won in 2014 de Hercule Poirotprijs met Dood water. De Liese Meerhout-serie werd twee jaar geleden bewerkt tot de tv-serie Coppers voor VTM.

Geen opmerkingen: