16 oktober 2018

Gesignaleerd 447 (nieuws, 2018)

Alexander van Ketwich - Het Pact



Bij uitgeverij Gopher is verschenen Het Pact, na Iskenderun de tweede thriller van voormalig topbankier Alexander van Ketwich. In deze thriller staat een mysterieus vliegtuigongeluk centraal. Aan boord zat de vicepresident van de Verenigde Staten.

John Strasser, CEO van wapengigant Nolan Industries doet een overnamebod op Wilkinson Inc., het beursgenoteerde imperium van Emma Wilkinson, meldt de achterflap van de thriller. Deze succesvolle zakenvrouw is een van de rijkste vrouwen ter wereld en wijst het overnamebod gedecideerd af.

Tot op het bot getergd stelt Strasser, aka 'de bull', alles in het werk om Emma Wilkinson op andere gedachten te brengen. Hij schuwt geen enkel middel. Als Emma door de manipulaties van Strasser de gevangenis in dreigt te gaan, schakelt ze ex-FBI- en ex-Secret Service-agent Robert Gallagher in.

Wat de achterflap ook prijsgeeft is een nogal luguber fragment uit het boek: Op de grond voor het bureau lagen twee kinderlichaampjes. Van Samuel van vier en George van drie. De kleinzoontjes van de Amerikaanse vicepresident Gary Stevens. Het oudste jongetje lag in een plas bloed. Zijn achterhoofdje was weggeblazen door een zwaar kaliber kogel en zijn hersentjes lagen als grijze vlokken op de glimmende mahoniehouten vloer. Naast het joch lag een revolver. Het andere jongetje kreunde licht en hield zijn linkerarm vast. Of wat daarvan over was. 

Het dramatische ongeluk roept vragen op bij de pers. Zal de Republikein Stevens nu anders tegen de vrije verkoop van wapens in Amerika gaan aankijken?

Alexander van Ketwich Verschuur, zoals zijn volledige naam luidt, heeft een loopbaan in de bankierswereld achter de rug. Zo was hij werkzaam voor Veer Palthe Voute NV, Generale Bank Nederland en Credit Lyonnais. Ook was hij korte tijd de rechter hand van oud-minister Rita Verdonk in haar pogingen om de politieke partij Trots op Nederland van de grond te krijgen. Tegenwoordig woont de schrijver annex consultant op Malta, waar hij een financieel adviesbedrijf runt. Volgens de uitgever 'bestuurt hij regelmatig zijn vliegtuig over het Europese continent'.

Geen opmerkingen: