01 augustus 2007

Wordt verwacht 13 (nieuws, 2007)

GRENSOVERSCHRIJDEND!

'Een Nederlands misdaaddebuut van internationale allure', zo wordt 'Apollovlinder', de eerste thriller van Matthias Rozemond, door uitgeverij Karakter bestempeld. En ook nog 'grensoverschrijdende literaire thriller!'. Ga er maar aan staan.

'Apollovlinder', dat in september 2007 in de winkels moet liggen, vertelt het verhaal van Charlotte, wier man Morten van de ene op de andere dag spoorloos verdwijnt. De politie heeft na twee weken maar weinig aanknopingspunten. Ze is het vergeefse wachten zat en vindt het maar vreemd dat de gezamenlijke vriendin van Morten en Charlotte, Sophie, opeens op vakantie naar Zwitserland vertrekt.

Charlotte besluit zelf actie te ondernemen. Ze neemt de auto en gaat op weg. Haar kinderen laat ze achter bij haar moeder. Wat (en wie) zal ze aantreffen in het alpenchalet? In wat voor duistere zaakjes speelt Morten een rol? Langzaam wordt Charlotte duidelijk dat haar man verwikkeld is geraakt in een vete tussen een Servische en Kosovaarse drugsbende. Ook is er sprake van vrouwenhandel.

Matthias Rozemond is als docent Duits en drama verbonden aan de Rudolf Steinerschool in Haarlem. Eerder publiceerde hij gedichten, vertaalde poƫzie en literaire recensies.

WELLUST

Van Karakter-stamgaste Loes den Hollander verschijnt in de eerste week van oktober 2007 haar inmiddels derde thriller 'Naaktportret'. Met als ingrediƫnten 'liefde, wellust en felle haat, levensechte personages en een herkenbare, vrouwelijke hoofdpersoon', aldus de uitgever.

Over de inhoud laat de uitgever niet echt veel los. Zeker is dat de hoofdpersoon luistert naar de naam Marijke van Manen en dat ze een godsgruwelijke hekel heeft aan de maand mei. Ieder jaar dringt dan namelijk het verleden zich genadeloos aan haar op. En dit jaar komt er ook angst bij, want er is een dreiging haar leven binnengeslopen, die haar onrustig maakt. Iemand heeft het op haar man en stiefzoon voorzien. Hoewel het onduidelijk waar ze precies de belager moet zoeken, heeft ze wel een vermoeden. Als ze erachter wil komen of haar vermoeden juist is, zal Marijke er niet aan kunnen ontkomen om datgene te doen wat ze altijd heeft vermeden: analyseren wat haar jaren geleden is overkomen.

Van Den Hollanders eerste twee thrillers, 'Vrijdag' en 'Zwanenzang', zijn in totaal meer dan 60.000 exemplaren verkocht.

Geen opmerkingen: